De Wandelwegen                            Amiata's mushroom   

Amiata
men's step mountain,
walk's... bicycling's... horsing's fun!

  Voor vertrek: om gemoedelijk te kunnen wandelen is het verstandig om adequaat toegerust te zijn en geven we u de volgende tips:

  * sportkleding, bergschoenen, wind- of regenjack, muts

  * wandelstok ter beklimming

  * Amiata's "Porcino" mushroomvoor het verzamelen van paddestoelen (de amiata is rijk aan eekhoorntjesbrood) en bosvruchten raden we u een een mandje mee te nemen met daarin varen- of kastanje bladeren. Om echter paddestoelen te verzamelen dient u in het bezit te zijn van een vergunning. Informatie daarover kunt u bij ons krijgen.

  * Een veldfles; om deze met water te vullen bij de diverse bronenn die u op de routes tegenkomt

  *Amiata's little wild animalOns rest u erop te wijzen de natuur met respect te behandelen en opte passen voor open vuur en sigaretten peuken. Helaas kan n peukje voldoende zijn om een eeuwenoud natuurlijk erfgoed te vernietigen.

sentiero con l'Amiata all'orizzonteHieronder worden, in het kort, enkele mooie wandelroutes in het amiata-gebied beschreven, met als vertrekpunt Casteldelpiano. De kaarten zijn overgenomen uit de gids van de Montana vereniging. Op onze camping is de kaart verkrijgbaar om zo uw wandelingen te kunnen plannen. 

De ring van de amiata is een circuit van diverse routes die zowel te voet, te fiest als te paard kunnen worden afgelegd.

We hebben twee routes (nr. 4 en nr. 5 ) uitgekozen als voorbeeld.

Route nr. 4 heeft een lengte van 6,5 km en gaat van Casteldelpiano tot aan Seggiano, passerend aan de dorpjes van Montegiove en diverse kerkjes die u onderweg kunt bezichtigen.

Route nr. 5 is een stuk korter, slechts 2,5 km en voert van Casteldelpiano naar Arcidosso. Onderweg kunt u de paters capucijners bezoeken en een smeltoven bezichtigen. 

BACK

RING VAN DE AMIATA

ROUTE n5 (2,5 km.)

ROUTE n4 (6,5 km.)