WIE ZIJN WE                                                                                             

          Montoto     Amiata's Recipes                   Folder    Preijslist

 

De antieke villa Montoto, gebouwd in 1700, werd aan het begin van 1900 eigendom van de familie Rotellini Monaci, die er een imponente boerderij van maakten .

Met zijn vruchtbare terrein, van oorsprong vulkanisch, en de waterbronnen met puur water, die daar ter plaatse ontspringen, werd  het beroemd om de kweek van groenten en het fokken van melkkoeien. Zoals vele andere boerderijen kende het rond 1960 de crisis in de berglandbouw en werd daardoor verlaten.

In 1970 stichtten Anna Rotellini Monaci en haar man Lorenzo Bernabei, met de bedoeling om een nieuwe economische injektie aan de omgeving voor toekomst te geven, de camping Amiata.

 


Montoto

 

Wij, Giovanna en Antonio Bernabei, hebben hun enthousiasme en projekten overgenomen, wetende van de economische en sociale weldaad  van de camping voor de nabij gelegen dorpen.

Sedert 1980, ontvangen we met vreugde de personen afkomstig vanuit de gehele wereld, die komen om de Toscane te leren kennen, de amiata berg en de nabij gelegen dorpen.

We verzorgen met hart onze bomen, bloemen en grasvelden die ons gedurende het hele jaar vruchten, kleuren en geuren schenken.

We beschermen de vogels die hun nesten in hagen en onder de daken bouwen, de egels die de camping schoonhouden en die tevens indicators zijn voor een gezond leefmilieu, maar vooral, delen we met onze gasten, een rustige, ontspannen en vriendschappelijke omgeving, opdat ze een aangename vakantie mogen hebben

 


Amiata's Recipes
(edited by Giovanna Bernabei)


POLENTA (MAISPAP) MET PADDESTOELEN
Ingredienten:maismeel, paddestoelen (eekhoorntjesbrood), gemengde paddestoelen, ui, olijfolie, knoflook, peterselie, witte wijn, gepelde tomaten, zout en peper.

In een braadpan fruit men met olijfolie een fijngesnipperde ui, peterselie en twee teentjes knoflook.; fruit de ui op een laag vuur en voeg de fijngesneden paddestoelen toe en zout naar smaak. Wanneer het water van de paddestoelen verdamt is voeg een glas witte wijn toe en daarna (halverwege het gaar zijn van de paddestoelen) enkele gepelde tomaten. Voeg aan het einde zout en peper toe. Kook op maat gezouten water in een kookpan; voordat het water kookt meng het maismeel al goed roerend met het water zodat er geen klonters ontstaan. Halverwege het gaar zijn voeg een halve glas olijfolie toe en roer het mengsel  vervolgens 40 minuten. Serveer de polenta met paddestoelen zeer warm.

 


PANZANELLA
Ingredienten: droog brood, azijn, olijfolie, augurken, groene paprika, verse tomaten, sla, ui, kappertjes, verse schapenkaas, tonijn in olijfolie, rookworst, zout.

Rasp het droog brood; zeef het en leg het in een  weinig water, sproei azijn op de grovere zeefresten. In een kom snijd  men in schijfjes de augurken, de tomaten en de sla, voeg de fijngesneden ui toe, de in blokjes gesneden schapenkaas, de verbrokelde tonijn en de kappertjes en wie wil kan ook nog rookworst teovoegen. Knijp het in water gelegde  brood uit en doe deze tevens in de kom, al goed vermengend met olijf olie (eerste koude persing) , azijn en zout naar smaak. De panzanella wordt bereid de avond van te voren voor het eten ervan de dag erna op een koele maar niet koude plaats.