Gelegen aan de poorten van Casteldelpiano, één van de hoofdcentra  van de Amiata berg aan de zijde van Grosseto, op slechts enkele kilometers van de provinciegrens van Sienna; Camping Residence Amiata  is goed zichtbaar en is duidelijk bewegwijzerd met adres: Via Roma 15 te Casteldelpiano. De camping bevind zich op een juiste afstand van diverse centra en is daardoor een voortreffelijk vertrekpunt voor excursies van elk type. Er is voor ieder wat wils; van historisch –cultureel tot uitgaan en relax. 

Om Casteldelpiano te bereiken:

  • vanuit de richting Ventimiglia-Genua-Livorno:
    op de A12 afrit Rosignano, volg de SS1 Aurelia tot aan Roselle, vanf hier neem de Superstrada GR-SI ( Grosseto-Sienna), volg deze tot aan Paganico, vanaf hier volg de bewegwijzering Monte Amiata-Casteldelpiano en tot slot Camping: Via Roma, 15.

  • vanuit de richting Florence- Noord-Italië:
    A1 afrit Firenze-Impruneta, dan bij verkeerknooppunt  Florence-Sienna aanhouden en vervolgens de Superstrada  Siena – Grosseto nemen. Deze vervolgen tot aan Paganico en vanaf hier de richting Monte-Amiata - Casteldelpiano volgen en vervolgens borden “camping” volgen: Via Roma, 15.

  • vanuit Rome- Zuid Italië:
    Te Rome A12 richting Civitavecchia nemen; op het eind neem de SS1 (Aurelia) tot aan Grosseto-Roselle, dan neem de Superstrada GROSSETO-SIENA, vervolgens afrit Paganico en vanaf hier volg de aanwijzingen Monte-Amiata- Casteldelpiano. Vervolgens volg bewegwijzering  “Camping”: Via Roma, 15.


DISTANCES FROM HISTORICALS AND CULTURALS INTRESTING CENTERS 

ARCIDOSSO  3km
ABBADIA SAN SALVATORE 22Km
PIANCASTAGNAIO 22Km
SANTA FIORA 13Km
GROSSETO 57Km
AMIATA MOUNTAIN PEACKS 15Km
TERME DI SATURNIA (hot water springs) 43Km
BAGNI S.FILIPPO (hot water springs) 34Km
BAGNO VIGNONI (hot water springs) 25Km
TERME ACQUAFORTE (hot water springs) 7Km
SOVANA 55Km
MONTALCINO 32Km
SIENA 75Km
FLORENCE 145Km
PITIGLIANO 55Km
ROME 183Km
LIVORNO 192Km
MILANO 450Km
NAPLES 500Km
ORVIETO 85Km
AREZZO 100Km
ARGENTARIO 100Km
TIRRENIAN SEA COAST  70 Km
PERUGIA 105Km
VITERBO 103Km

 

Om gemakkelijk bij camping Residence Amiata te komen; volg de groene wegen op de kaart.